Koks maistas geriausiai „paguodžia“ tokią niūrią rudens dieną, kaip šiandien? Ogi česnakais kvepianti orkaitėje kepta vištiena. Leidžiamės šiandien į netolimą praeitį, kuomet mūsų mamos ir močiutės serviruodavo šį patiekalą ramia širdimi žinodamas, kad visi bus sotūs ir pavalgę.
Trumpai kelionei į praeitį jums reikės:
– vištienos ketvirčių;
– bulvių;
– kelių morkų;
– česnako (nepagailėkite, bus tik skaniau);
– 50 g sviesto;
– 50 ml 10% grietinėlės;
– 100 ml natūralaus jogurto;
– druskos;
– 50 ml tyro alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti?
- Česnako galvutes nulupkite, susmulkinkite. Užpilkite aliejumi, apibarstykite druska.
- Vištienos ketvirčius nuplaukite, tuomet gerai įtrinkite prieš tai pasigaminta česnakų mase.
- Dėkite kiekvieną vištienos gabaliuką į foliją ir užvyniokite.
- Kepkite 180° karštumo orkaitėje.
- Išvirkite bulves, pagardintas druska.
- Nukoškite nuo bulvių vandenį, įdėkite sviesto, įpilkite grietinėlę ir dar minutę pavirkite.
- Tuomet sutrinkite bulvių košę.
- Nuskuskite ir sutarkuokite morkas. Sumaišykite jas su jogurtu, druska, smulkintu česnaku.
- Patiekite vintažiniu būdų, pvz., žalumynus įsmeikite į bulvių košę
Viskas, skanaus!
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.