Pietūs

Vintažinė kepta vištiena su česnakais

Koks maistas geriausiai „paguodžia“ tokią niūrią rudens dieną, kaip šiandien? Ogi česnakais kvepianti orkaitėje kepta vištiena. Leidžiamės šiandien į netolimą praeitį, kuomet mūsų mamos ir močiutės serviruodavo šį patiekalą ramia širdimi žinodamas, kad visi bus sotūs ir pavalgę.

Trumpai kelionei į praeitį jums reikės:
– vištienos ketvirčių;
– bulvių;
– kelių morkų;
– česnako (nepagailėkite, bus tik skaniau);
– 50 g sviesto;
– 50 ml 10% grietinėlės;
– 100 ml natūralaus jogurto;
– druskos;
– 50 ml tyro alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti?

  1. Česnako galvutes nulupkite, susmulkinkite. Užpilkite aliejumi, apibarstykite druska.
  2. Vištienos ketvirčius nuplaukite, tuomet gerai įtrinkite prieš tai pasigaminta česnakų mase.
  3. Dėkite kiekvieną vištienos gabaliuką į foliją ir užvyniokite.
  4. Kepkite 180° karštumo orkaitėje.
  5. Išvirkite bulves, pagardintas druska.
  6. Nukoškite nuo bulvių vandenį, įdėkite sviesto, įpilkite grietinėlę ir dar minutę pavirkite.
  7. Tuomet sutrinkite bulvių košę.
  8. Nuskuskite ir sutarkuokite morkas. Sumaišykite jas su jogurtu, druska, smulkintu česnaku.
  9. Patiekite vintažiniu būdų, pvz., žalumynus įsmeikite į bulvių košę

Viskas, skanaus!

***

Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *