Šie maltinukai-kotletukai savo skoniu primena vaikystę. Kažką panašaus tikrai visiems gamindavo močiutė arba mama. Labai minkšti, kiek saldoki ir labai tinka vaikams!
Grįžti į vaikystę padės:
– 400 g kalakutienos faršo;
– 8 džiovinti abrikosai (renkuosi tamsius, o ne oranžinius, nes jie sveikesni);
– 2 riekės šviesios duonos;
– apie 120 ml pieno;
– mažas svogūnas;
– druskos, maltos mėsos prieskonių;
– šlakelio tyro alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti?
- Nuo duonos riekių nupjaukite plutelę, užpilkite pienu ir palikite išmirkti.
- Smulkiai supjaustykite svogūną ir džiovintus abrikosus (tinka ir džiovintos alyvos arba razinos).
- Viską sumaišykite su faršu ir išmirkyta duona su visu pienu.
- Įkaitintame aliejuje formuokite ir kepkite nedidelius maltinukus.
- Patiekite su bulvių koše ir virtais burokėliais.
Skanaus!
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!