Prastas oras – laikas sriubai. Arba desertui. Bet šį kartą sriuba bus mūsų pagrindinis pasirinkimas, o desertą paliksime kitai dienai. Taigi, tokį niūrų ir lietingą savaitgalį, kaip šis, nuotaikai pataisyti puikiai tiks gardi, skonių pilna suomiška žuvienė su grybais. O jeigu ši sriuba su lašiša užkabins kaip reikiant, taipogi išbandyti galite ir kitą greitai pagaminamą žuvienę, kurioje svarbiausią vaidmenį atlieka jūros lydeka.
Į sriubą keliauja:
– 200 g šviežių ar šaldytų voveraičių;
– 300 g šviežios lašišos;
– kelių bulvių;
– 1 svogūno;
– 200 ml 10% grietinėlės;
– 1 ekologiško sultinio kubelio;
– šviežių krapų, petražolių, svogūnų laiškų;
– šlakelio tyro alyvuogių aliejaus;
– druskos, pipirų.
Kaip gaminti:
1. Puode įkaitinkite aliejų. Suberkite smulkiai pjaustytą svogūną ir voveraites. Pakepinkite juos keletą minučių.
2. Į puodą įpilkite 1 l vandens. Sudėkite smulkiai pjaustytas bulves. Įmeskite sultinio kubelį. Virkite sriubą ant žemos temperatūros, kol bulvės kiek suminkštės.
3. Sudėkite gabaliukais pjaustytą lašišą. Pavirkite sriubą dar bent 10 min.
4. Galiausiai suberkite smulkintus žalumynus, prieskonius, supilkite grietinėlę. Pavirkite sriubą dar porą minučių.
5. Išvirtą sriubą uždenkite ir palikite pastovėti 5-10 min., kad skoniai dar geriau susimaišytų.
Skanaus!
***