Pagaminti šį tortą norėjau jau seniai. O kai mama paprašė iškepti jos gimimo dienai kokį nors pyragą, tai galvoje iškart sukirbėjo būtent šis receptas. Tortas „Kurmio kalnelis“ – lengvai ir greitai pagaminamas, ne per saldus, gal ir netobulos išvaizdos, bet labai gardus, būtent toks jis ir gavosi. Visi prašė antros porcijos, taigi torto neliko per pusvalandį. Vienintelis dalykas, ką daryčiau kitaip kitą kartą, tai vietoje krakmolo naudotčiau specialų grietinėlės standiklį, kad „kalnelis“ gautųsi tvirtesnis.
Tortui reikės:
– 100 g kambario temperatūros sviesto;
– 100 g rudojo cukraus;
– 4 kiaušinių;
– 2 v.š. grietinės arba jogurto;
– 100 g miltų;
– 1/2 a.š. kepimo miltelių;
– 2 v.š. kakavos;
– 3 bananų;
– bent 100 g aviečių (aš naudojau šaldytas);
– 500 ml 30% riebumo grietinėlės;
– 2 v.š. cukraus pudros;
– 1 v.š. krakmolo (bet geriau pagal instrukciją naudoti grietinėlės standiklį).
Kaip gaminti:
1. Dubenyje gerai išplakite sviestą su cukrumi. Įmuškite 4 trynius, įdėkite grietinę arba jogurtą ir viską gerai išplakite.

2. Įsijokite į tešlą miltus, sumaišytus su kakava bei kepimo milteliais.
3. Išplakite kiaušinių baltymus, atsargiai įmaišykite juos į tešlą.
4. Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite biskvitą 180° karštumo orkaitėje apie 30 min. arba kol gražiai pakils ir apskrus. Išimtą atvėsinkite.
5. Šaukštu atsargiai išskaptuokite biskvito vidų, palikdami bent 5 mm storumo pagrindą. Išskoptą biskvitą smulkiai sutrupinkite.
6. Išplakite šaltą grietinėlę su cukraus pudra ir krakmolu/grietinėlės standikliu.
7. Sutepkite pyrago pagrindą grietinėle, išdėliokite per pusę pjaustytus bananus, suberkite avietes. Ant viršaus sudėkite grietinėlę, suformuodami „kalnelį“, bei apibarstykite jį biskvito trupiniais. Jei norite, galite papuošti likusiomis avietėmis bei mėtos lapeliais.

Pyragą laikykite vėsiai iki patiekiant. Geriausia valgyti tą pačią dieną.
Skanaus!
***