Desertai

Tinginių varškės pyragas

Jei, atėjus savaitgaliui, norite palepinti šeimą pyragu, tačiau neturite nei daug laiko, nei jėgų sudėtingam kepiniui – šis receptas Jums! Puikaus, skanaus, greitai pagaminamo „tinginių“ varškės pyrago receptas taps vienu iš Jūsų mėgstamiausių.

Ko reikės:
– pakelio mėgstamų sausainių (aš naudojau šokolado skonio „Selga“);
– 100 g sviesto;
– 1 kg vanilinės „President“ varškės;
– 4 kiaušinių;
– apie 150 g miltų.

Kaip gaminti:
1. Sutrupinkite sausainius, sumaišykite su ištirpintu sviestu.

2. Išklokite kepimo formą kepimo popieriumi. Iš sausainių ir sviesto masės suformuokite pyrago pagrindą ir apie 10 min. pakepkite jį 180° karštumo orkaitėje.

3. Išplakite kiaušinius, sumaišykite juos su varške. Įberkite miltus. Jų dėkite tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo. Šią masę užpilkite ant apkepto pyrago pagrindo.

4. Kepkite pyragą apie 1 val. 180° karštumo orkaitėje, kol pakils ir gražiai apskrus.

Šis pyragas labai gardus ir šiltas, ir sekančią dieną (tik laikykite per naktį šaldytuve).

Skanaus!

***

Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *