Desertai

Šventinis šiokiadienių keksas

Nors Šv. Velykos jau praėjo, progos palepinti save ir savo šeimą kartais nereikia net ieškoti. Šį savaitgalį siūlau Jums išsikepti paprastą, bet gardų keksą, kuris puikiai susivalgys su kvapnia arbata ar kava bei vakaro filmu. Apskritai keksas yra galbūt nepelnytai nuvertintas tarp desertinių skanėstų, tad kviečiu suteikti jam dar vieną progą – manau, kad maloniai nustebsite.

Keksas nori:
– 4 stiklinių miltų;
– 1 stiklinių cukraus;
– 1 a.š. kepimo miltelių;
– 4 kiaušinių;
– 1 stiklinės aliejaus;
– 1 stiklinės kefyro;
– 2 v.š. citrinos sulčių;
– žiupsnelio druskos;
– 1-2 stiklinių džiovintų vaisių (aš naudojau abrikosus, spanguoles, razinas, bet galima naudoti ir kitokius ar keisti riešutais);
– plytelės mėgstamo šokolado;
– mažų zefyrų, torto pabarstukų ar tų pačių džiovintų vaisių.

Kaip gaminti:
1. Viename inde sumaišykite birius produktus: miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską. Kitame inde išplakite kiaušinius, aliejų, kefyrą, citrinos sultis. Viską sumaišykite.
2. Džiovintus vaisius gerai nuplaukite ir bent 10 min. pamirkykite karštame vandenyje, kad išbrinktų. Įmaišykite juos į tešlą.
3. Virtuviniu teptuku ištepkite aliejumi kekso formą. Supilkite tešlą.
4. Kepkite keksą 180° karštumo orkaitėje apie valandą. Tikslų laiką sunku nurodyti, nes skiriasi kekso formos ir orkaitės. Manoji kekso forma buvo pilnavidurė, taigi keksas kepė ilgiau. Bet kuriuo atveju tikrinkite kekso vidų mediniu pagaliuku, įbesdami jį į storiausią kekso dalį iki pat apačios – ištraukus pagaliuką, jis turi būti švarus.
5. Keksui iškepus ir jam auštant, išlydykite ir kiek atvėsinkite šokoladą. Apliekite juo kekso viršų. Papuoškite keksą.

Skanaus!

Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!

***

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *