Kaip ir mano mėgstamas virtuvės šefas Gian Luca Demarco, aš nemėgstu tradicinių silkės patiekalų (pvz. su grybais ir pan.), todėl labai norėjau išvandyti jo siūlomą silkės užkandį. Pabandžiau, paragavau ir skubu pasidalinti receptu su Jumis, nes TIKRAI LABAI SKANU!
Silkei kompaniją palaikys:
– čiabatos;
– „Maties“ silkės;
– mažų prinokusių pomidorų;
– prinokusio mango;
– raudono svogūno;
– 1 v.š. rudojo cukraus;
– 50 g sviesto;
– apie 100 ml baltojo vyno arba vandens;
– „Kale“ kopūstų.
Kaip gaminti?
- Čiabatą supjaustykite riekelėmis.
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite į jį griežinėliais pjaustytą svogūną ir pakepkite jį, kol kiek suminkštės.
- Tada pilkite baltojo vyno arba vandens (aš įpyliau apie 100 ml vandens) ir dar pakepkite svogūnus, kol vanduo beveik išgaruos.
- Berkite cukrų ir karamelizuokite svogūnus.
- Toje pačioje keptuvėje, kur dar bus likę skysčio nuo karamelizuotų svogūnų, lengvai apkepkite „kale“ kopūstą, kol lapeliai suminkštės ir taps ryškiai žali.
- Perpjaukite mangą, supjaustykite jį „grotelėmis“ ir peiliu nupjaukite kubelius.
- Ant čiabatos riekelių dėkite apkeptą „kale“ kopūstą, karamelizuotus svogūnus, mango kubelius, pomidoro griežinėlius ir silkę.
Skanaus!
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.