Šiandien siunčiu nuostabų saulėlydį iš atostogų Palangoje ir dalinuosi itin lengvai pagaminamo, sveikesnės versijos, tinginio receptu.
Jums reikės:
– pakelio becukrių sausainių;
– pakelio sūrių krekerių;
– pakelio kokosų kremo;
– plytelės pieninio šokolado;
– 1 v.š. kakavos;
– 1 v.š. druskos.
Kaip gaminti:
1. Inde sutrupinkite sausainius ir krekerius.
2. Į prikaistuvį supilkite kokosų kremą ir trupintą šokoladą. Kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol šokoladas ištirps. Įmaišykite kakavą.
3. Gautą šokoladinį kremą sumaišykite su trupiniais ir druska. Įvyniokite masę į kepimo popierių ir palaikykite šaldiklyje bent 1 val.
4. Sustingusį tinginį supjaustykite riekelėmis ir dar šiek tiek apibarstykite druska.
Skanaus!
P.S. Laikykite tinginį šaldytuve, nes jis taip gerai nelaiko formos, kaip gaminamas su sviestu ir kondensuotu pienu.
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!