Kipro žemėse gimęs sūris halumis (halloumi) yra puikus kalcio bei baltymų šaltinis, puikiai tinkantis paįvairinti kasdienį racioną. Be to, dėl konsistencijos jis itin nenoriai lydosi, todėl puikiai tinka grilinti, ką mes ir padarysime šios dienos salotoms pagaminti.
Kipro dvasiai namie sukurti reikės:
– tradicinio halumi sūrio;
– įvairių daržovių, pvz. pomidorų, agurkų, paprikos, alyvuogių, ridikėlių;
– prieskoninių žolelių, pvz. šviežios kalendros;
– šlakelio tyro alyvuogių aliejaus ir tamsaus balzaminio acto;
– 0,5 žaliosios citrinos;
– druskos.
Kaip gaminti?
- Supjaustykite visas daržoves, pagardinkite jas druska, šlakeliu aliejaus ir balzaminio acto bei žaliosios citrinos sultimis.
- Sūrį apkepkite sausoje grilio keptuvėje, kol atsiras tos sultingos juosvos juostelės.
- Sudėkite salotas ir apkepintą sūrį į lėkštes bei pagal skonį dar galite balzaminiu actu pašlakstyti ir patį halumį.
Skanaus!
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!