Šakšuka yra arabiška kiaušinienė, pasižyminti prieskonių gausa bei įprastai patiekiama karštoje ketaus keptuvėje. Arabiškai šakšuka reiškia „mišinys“.
Egistuoja daugybė šakšukos variacijų, o šiandien išbandysime žaliąją.
Šiam žaliam magijos stebuklui įvykti prireiks:
– kelių vištos kiaušinių;
– pusės pakelio šaldytų žirnelių;
– 1 indelio tepamo sūrelio su žalumynais;
– 1 didelio avokado;
– poros saujų šviežių špinatų;
– šviežių bazilikų;
– šviežių kalendrų;
– kedrinių pinijų;
– druskos;
– tyro alyvuogių aliejaus.
Kaip gaminti?
- Keptuvėje į kaitintame aliejuje apkepkite žirnelius. Kai jie suminkštės, įdėkite sūrelį bei špinatus ir dar šiek tiek pakepkite.
- Tuomet masėje padarykite „duobutes“, į kurias įmuškite kiaušinius.
- Kiaušiniams baigiant kepti, uždėkite pjaustytą avokadą, bazilikus, kalendras ir kedrines pinijas.
- Svarbu: vaikučiams iki 3 metų riešutų duoti nepatariama.
Skanaus!
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!