Sumuštinukai ar silkės vieno kąsnio užkandėlės – kaip pavadinsi, taip tikrai nepagadinsi. Bet kokiu atveju, jos tokios skanios, kad vieno kąsnio tikrai neužteks! Lengvai pagaminama, labai gardu ir puikiai tinka Jūsų šventiniam ir ne tik stalui.
Sumuštinukams reikės:
– virtų bulvių;
– virtų burokėlių;
– gerai prinokusio avokado;
– silkės be jokių priedų;
– druskos;
– šlakelio alyvuogių aliejaus ir vandens.
Kiekiai priklauso nuo to, kiek užkandėlių gaminsite. Svarbu, kad visko būtų panašiai.
Kaip gaminti?
1. Bulves nuskuskite, supjaustykite riekelėmis, apšlakstykite vandeniu ir alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska. Sudėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus.
2. Avokadą sutrinkite.
3. Burokėlius ir silkę supjaustykite griežinėliais.
4. Iškepus bulvėms, sluoksniuokite užkandėles: ant bulvių griežinėlių tepkite avokado, uždėkite po griežinėlį burokėlio ir silkės. Jei norisi, dar pabarstykite druska ar sezamo sėklomis, krapais.
Skanaus.
***