Desertai

Scones – britiškos minkštos trapios bandelės

Britų virtuvės patiekalus gaminu retai, kadangi man ji daugia mažiau įdomi nei, pavyzdžiui, viduržemio virtuvė. Visgi vieną jų – populiariąsias bandeles „scones“ – jau seniai norėjau iškepti.

„Scones“ – tai minkštos, tačiau tuo pat metu ir trapios bandelės, kurias skaniausia valgyti ką tik iškeptas bei pasigardinus su graikišku jogurtu ir braškėmis. Jas pagaminti labai lengva, o svarbiausia – neperminkyti tešlos. Man to kaip pirmam kartui nelabai pavyko padaryti, kadangi dukrytė, pamačiusi, jog minkau tešlą ir kepsiu kažką gardaus, be abejo nusprendės, kad čia bus reikalinga ir jos pagalba. Taigi bandelės gavosi kiek labiau panašios į sausainius, tačiau vis tiek labai skanios, o su trintomis braškėmis tirpo burnose viena po kitos.

Gamybai reikės:
– 325 g miltų;
– 75 g šalto sviesto;
– 250 ml kefyro;
– 2 a.š. kepimo miltelių;
– 50 g cukraus;
– žiupsnelio druskos.

Kaip gaminti:
1. Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, druska ir cukrumi.
2. Įdėkite gabalėliais pjaustytą šaltą sviestą ir pirštais sutrinkite jį su miltais bei cukrumi.
3. Įpilkite kefyrą ir švelniai viską išminkykite. Tik kuo mažiau! Tešla turi likti gana lipni.
4. Formuokite apvalias, apie 2 cm storio bandeles. Palikite tarp jų vietos.
5. Kepkite bandeles iki 220° įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol pakils ir gražiai apskrus.
6. Iškeptas iškart patiekite su graikišku jogurtu ir lengvai trintomis braškėmis, pagardintomis cukrumi ar medumi.

Skanaus!

***

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *