Būna vakarų lyg tyčia, kai saldumo trūkumas aplanko gryčią. Tokiems atvejams į pagalba ateina „varškiukai“ – baltyminis varškės desertas su šokoladu.
Kompozicijai reikės:
– 0.5 kg varškės;
– 400 g graikiško jogurto;
– 100 g kokosų palmių žiedų cukraus;
– 100 g kokosų drožlių;
– 1 pakelis sausainių „Gullon” be cukraus;
– 200 g ekologiško šokolado;
– 1 v. š. kokosų aliejaus;
– pakelis želatinos.
- Karštame vandenyje (naudojau arbatos puodelio kiekį) ištirpinkite želatiną.
- Sumaišykite varškę, jogurtą, cukrų, kokosų drožles, smulkintus sausainius ir atvėsusią želatiną. Masę įdėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
- Inde virš karštų garų ištirpinkite šokoladą: aš dėjau 1 v. š. kokos aliejaus, kad masė būtų skystesnė. Po to atvėsinkite.
- Ištraukite iš šaldytuvo apstingusią masę ir formuokite norimo dydžio bei formos „varškiukus“, po to juos apvoliokite šokolade. Aš neturėjau kantrybės ir voliojau dar gana skystame šokolade, bet kuo jis bus vėsesnis, tuo šokado sluoksnis bus storesnis.
- „Varškiukus“ dar bent valandą palaikykite šaldytuve, o tada įsijunkite saiką, nes paragavus vieno sustoti bus labai sunku.
Skanaus!
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!