Pietūs

Puikūs bulvių virtinukai „Gnocchi“ su smidrais

Puikus, lengvas, greitas ir gardus vegetariškas patiekalas jūsų šeimai, praskaidrinsiantis lietingą arba šiaip niūroką šeštadienio popietę.

Jums reikės:
– bulvių virtinukų „Gnocchi“ (galite gaminti patys arba tiesiog nusipirkite geros kokybės rankų darbo „Gnocchi“ ir visuomet turėkite jų šaldytuve – labai pagreitins šio valgio gamybą);
– indelio nesmulkintų konservuotų pomidorų;
– ryšulėlio smidrų;
– parmezano sūrio;
– kelių skiltelių česnako;
– druskos, pipirų, viduržemio jūros žolelių prieskonių;
– šlakelio tyro alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti?

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Šiek tiek apkepinkite smulkintus česnakus, tuomet sudėkite „Gnocchi” virtinukus. Pakepkite dar keletą minučių, kol lengvai apskrus.
2. Į keptuvę sudėkite konservuotus pomidorus, paruoštus smidrus (švariai nuplautus ir perlaužtus, nes kietoji dalis nėra reikalinga). Pagardinkite viską prieskoniais.
3. Įpilkite bent stiklinę verdančio vandens, viską palikite ant vidutinės ugnies pasitroškinti (10-15 min.).
4. Pabaigoje užtarkuokite parmezano sūrio.

Skanaus! 

***

Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *