Desertai

Palengvintas naminis „Napoleonas“

Tuomet, kai dar tik svajojau vieną dieną pagaminti ir tikrą „Napoleoną“, ėmiausi palengvintos šio torto versijos. Beje, nors ir palengvinta, visgi ne ką mažiau skani jo versija.


Napoleonui reikės:
– pakelio šaldytos sviestinės tešlos (tokios randu Rimi Lietuva);
– 2 kiaušinių;
– 1 a.š. vanilės ekstrakto arba cukraus;
– 150 g cukraus;
– 100 ml pieno;
– 120 g sviesto.

Kaip gaminti?
1. Atskyrę atšildykite 4 tešlos lakštus. Kepkite juos 180° karštumo orkaitėje, kol gražiai pakils ir apskrus. Tuomet atvėsinkite ir perskirkite kiekvieną per pusę.
2. Išplakite kiaušinius su vanile bei cukrumi.
3. Kiek pašildykite puode pieną ir pamažu pilkite kiaušinių, vanilės bei cukraus masę. Nuolat maišykite. Kaitinkite masę ant nedidelės ugnies, kol ji pradės tirštėti. Tuomet sudėkite sviestą ir toliau maišykite, kol masė pasidarys panaši į kremą.
4. Atvėsinkite kremą, uždenkite jį maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą atvėsti.
5. Sluoksniuokite torčiuką: dėkite tešlos lakštus (viršutinius dėkite apverstus), kiekvieną sluoksnį pertepdami kremu. Sudėję visus sluoksnius, uždenkite servetėle ar maistine plėvele ir lengvai paspauskite.
6. Įdėkite torčiuką į šaldytuvą bent keletui valandų, o geriausia – nakčiai.
7. Galite papuošti torčiuką, užkaisti arbatos ir kviesti namiškius prie stalo!

Skanaus!

***

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *