Nors įprastai sriuba yra pietų dalis, tačiau mums šiuo metu patinka jas valgyti vakarais – neapsunkiname skrandžio prieš miegą, be to, gauname energijos bei sotumo jausmą.
Oranžinei trintai morkų sriubai pagaminti mums reikės:
– 1,5 l vandens;
– 2 didelės morkos;
– 1 cukinija;
– 1 didelio batato;
– 0,5 baltojo svogūno;
– kelios česnako skiltelės;
– 1 BIO sultinio kubelio;
– kelios riekelės šviesios duonos su grūdais;
– šlakelis tyro alyvuogių aliejaus;
– tarkuoto sūrio;
– druskos;
– šviežios kalendros lapelių.
Kaip gaminti?
- Į verdantį vandenį sudėkite kubeliais pjaustytas daržoves ir sultinio kubelį, pagardinkite druska.
- Virkite apie 20 min., kol daržovės suminkštės.
- Tuo metu susipjaustykite gabalėliais duoną, sudėkite ją ant kepimo popieriaus, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska bei tarkuotu sūriu ir kepkite 180° orkaitėje, kol gražiais apskrus.
- Išvirtą sriubą sutrinkite blenderiu, pagardinkite kepintais duonos gabalėliais, tarkuotu sūriu ir šviežia kalendra.
Skanaus!
***
Išbandėte ar patobulinote recepetą? Pasidalinkite komentaruose!