Vakarienė

Oranžinė trinta morkų sriuba

Nors įprastai sriuba yra pietų dalis, tačiau mums šiuo metu patinka jas valgyti vakarais – neapsunkiname skrandžio prieš miegą, be to, gauname energijos bei sotumo jausmą.

Oranžinei trintai morkų sriubai pagaminti mums reikės:
– 1,5 l vandens;
– 2 didelės morkos;
– 1 cukinija;
– 1 didelio batato;
– 0,5 baltojo svogūno;
– kelios česnako skiltelės;
– 1 BIO sultinio kubelio;
– kelios riekelės šviesios duonos su grūdais;
– šlakelis tyro alyvuogių aliejaus;
– tarkuoto sūrio;
– druskos;
– šviežios kalendros lapelių.

Kaip gaminti?

  1. Į verdantį vandenį sudėkite kubeliais pjaustytas daržoves ir sultinio kubelį, pagardinkite druska.
  2. Virkite apie 20 min., kol daržovės suminkštės.
  3. Tuo metu susipjaustykite gabalėliais duoną, sudėkite ją ant kepimo popieriaus, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska bei tarkuotu sūriu ir kepkite 180° orkaitėje, kol gražiais apskrus.
  4. Išvirtą sriubą sutrinkite blenderiu, pagardinkite kepintais duonos gabalėliais, tarkuotu sūriu ir šviežia kalendra.

Skanaus!

***

Išbandėte ar patobulinote recepetą? Pasidalinkite komentaruose!

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *