Šiandien ruošiame nuostabų, minkštą, lengvai pagaminamą ir gaivų varškės apkepą su Tailando dvelksmu!
Ko reikės šiam Tailando dvelksmui įgyvendinti:
– 400 g varškės;
– 6 v.š. manų kruopų;
– indelio kokosų pieno (rinkitės ekologišką);
– 3 kiaušinių;
– 2-4 v.š. rudojo cukraus (pagal skonį arba galima keisti kitais saldžiais produktais);
– apie 40 g kokoso drožlių;
– 1 mango vaisiaus;
– 1 žaliosios citrinos;
– šviežios mėtos lapelių;
– 1 a.š. cukraus pudros.
Kaip gaminti?
1. Užpilkite manų kruopas ir 30 g kokoso drožlių kokosų pienu. Palaikykite bent 10-15 min., kad išbrinktų.
2. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi.
3. Į tešlą įdėkite varškę ir viską gerai išplakite.
4. Sudėkite į tešlą manų kruopas su kokosų drožlėmis ir kokosų pienu. Įspauskite 1/2 žaliosios citrinos sulčių. Išmaišykite.
5. Išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų. Atsargiai įmaišykite į tešlą.
6. Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite 180° karštumo orkaitėje apie 40 min.
7. Supjaustykite mango vaisių. Sumaišykite su likusiomis kokoso drožlėmis, smulkintomis mėtomis ir likusiomis žaliųjų citrinų sultimis. Užberkite cukraus pudrą.
8. Iškeptą apkepą patiekite su mango salotomis.
Skanaus!
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.