Pusryčiai

Mieli cukinijų blyneliai

Nors cukinija dažnai nepelnytai pamirštama virtuvėse, vis dėlto tai itin universalus vaisius (taip, vaisius), su kuriuo lengva kurti šiek tiek netradicinius patiekalus. Šiandien kepsime blynelius.

Rankovėms pasiraitoti reikės:
– 1 didelės cukinijos;
– 2 vištos kiaušinių;
– 100 g grikių (ar kitokių) miltų;
– 1 v. š. klevų sirupo, kokosų palmių žiedų cukraus ar medaus;
– graikiško jogurto;
– mėgstamų uogų;
– šlakelio tyro alyvuogių arba 1 v. š. kokosų aliejaus.

Kaip gaminti?

  1. Nulupkite ir sutarkuokite cukiniją.
  2. Cukinijos tarkieną sumaišykite su kiaušiniais ir miltais, šiek tiek pasaldinkite.
  3. Į įkaitintą aliejų dėkite masę, formuokite norimą formą ir kepkite, kol gražiai pasiauksuos.
  4. Patiekite su graikišku jogurtu ir mėgstamomis uogomis. 

Skanaus!

***

Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *