Pietūs

Maloni moliūgų sriuba su krevetėmis

Nors gali pasirodyti banalu, bet rudenį aš labai mėgstu gaminti patiekalus iš moliūgo. Juk tai tokia puiki, vertinga ir labai įvairiai panaudojama daržovė! Ir trintą moliūgų sriubą mūsų šeima labai mėgsta. Tik šįkart ją pagardinau kepintomis krevetėmis su kedro riešutais – mane įkvėpė laidos GARDU GARDU metu rodytas receptas. Labai skanu, būtinai išbandykite!

Sriubai reikės:
– 1 sviestinio moliūgo;
– 2 vidutinio dydžio morkų;
– 3-4 vidutinio dydžio bulvių;
– 1 česnako galvutės;
– 1 ekologiško sultinio kubelio;
– pakelio šaldytų krevečių;
– pakelio kedrinių pinijų;
– šlakelio tyro alyvuogių aliejaus;
– šviežių petražolių;
– druskos, pipirų, rūkytos paprikos.

Kaip gaminti:
1. Daržoves supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais ir sudėkite į puodą su verdančiu vandeniu (vanduo turėtų apsemti visas daržoves, bet ne daugiau). Česnako galvutę nuplaukite, nupjaukite 1/4 viršaus ir įdėkite į vandenį. Įmeskite sultinio kubelį, įberkite druskos. Virkite sriubą ant nedidelės ugnies, kol visos daržovės suminkštės.


2. Išvirus daržovėms, išimkite česnako galvutę, išspauskite išvirusias česnako skilteles į sriubą ir sutrinkite ją.
3. Keptuvėje apkepinkite kedrines pinijas. Tuomet sudėkite krevetes, pagardinkite viską druska, pipirais, rūkyta paprika. Į pabaigą sudėkite smulkintas petražoles.


4. Patiekite sriubą su keptomis krevetėmis ir česnakine duonele (jos galima įsigyti ir paprastose parduotuvėse, arba apkepti orkaitėje duonos riekeles su sviestu bei česnaku patiems).

Žinau, kad galima iš pradžių apkepti daržoves orkaitėje, o tuomet gaminti sriubą, tačiau šis mano receptas greitas, paprastas ir ne mažiau gardus.

Skanaus!

***

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *