Mūsų šeimoje patiekalai su makaronais labai mėgstami. Gal, kad visų širdyse yra šiek tiek Italijos? Bet taip pat ir todėl, kad pagaminti makaronų patiekalą dažniausiai būna lengva, greita, o teisingai viską atlikus – dar ir labai gardu! Šįkart dalinuosi receptu, kuris šiek tiek primeną populiariąją „carbonarą”, tik čia naudojami ne kiaušinių tryniai, o grietinėlė.
Makaronams reikės:
– mėgstamų makaronų;
– karštai rūkytos šoninės;
– 10% (bet galima ir riebesnės) grietinėlės;
– „Parmigiano“ sūrio;
– petražolių.
Kaip gaminti?
1. Makaronus išvirkite. Būtų gerai „al dente”.
2. Keptuvėje apkepkite smulkintą šoninę. Tuomet užpilkite ją grietinėle ir pakaitinkite.
3. Išvirtus makaronus sumaišykite su šonine ir grietinėle.
4. Lėkštėje patiekite makaronus. Užtarkuokite sūrio, apibarstykite smulkintomis petražolėmis
Skanaus!
***