Pietūs

Makaronai su pikantiška varške

Tai lengvas, puikiai tinkantis vaikams receptas! Skonis primena vaikystę ir močiutės gaminamus cepelinus su varške. Iš esmės žiūrinti, tai makaronai bus turbūt vienas iš pačių universaliausių maistų, kuriuos mėgsta beveik visi vaikai, todėl su tokiu patiekalo pasirinkimu būsite pataikę tiesiai į dešimtuką.

Ko reikės šiems makaronams:
– mėgstamų makaronų (dažniausiai naudoju kukurūzų ar saldžiųjų bulvių makaronus, bet šįkart vaikas labai norėjo „kriauklyčių“);
– 200 g varškės;
– 200 g grietinės;
– šviežių žalumynų (mėtų, krapų, svogūnų laiškų, laiškinių česnakų, bazilikų, petražolių, kalendrų – tiks bet kurios, o skaniausia bus sumaišyti keletą žolelių);
– kelių česnako skiltelių;
– druskos;
– šlakelio tyro alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti?

  1. Makaronus išvirkite. Aš visuomet stengiuosi, kad jie būtų „al dente“. „Al dente“ reiškia makaronų auksinį konsistencijos viduriuką, t.y. jie jau minkšti, bet dar turi pakankamai kietumo, kad būtų galima atkąsti (nėra suglebę). Savo tobulą „al dente“ atraskite paragaudami makaronų kelias minutes prieš ant pakelio nurodyto virimo laiko pabaigą.
  2. Įkaitintame aliejuje apkepkite smulkintus česnakus. Sudėkite varškę ir grietinę. Maišykite tol, kol masė užkais. Tuomet sudėkite smulkintas žoleles, pagardinkite druska.
  3. Masei kiek pakaitus keptuvėje, sudėkite į ją markaronus.

Skanaus!

Įdomu – galimybė dar labiau įtraukti vaikus: supažindinkite vaiką su įvairiausomis makaronų formomis. Įvairiuose šaltiniuose skaičiuojama, kad jų yra bent 300+, bet pradžiai užteks ir kokių 10 pačių populiariausių. Idealu būtų, jei turėtume jas sukaupę iš ankčiau, kad galėtumėte parodyti gyvai, taip pat aptarkite kuo jos skiriasi bei pakvieskite vaiką išsirinkti savo mėgstamiausią.

***

Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *