Desertai

Lietuviški itališki „Amaretti“ sausainėliai

Labai lengvai ir greitai pagaminami, riešutais kvepiantys ir į Italiją nukeliantys sausainiai.

Kas gali geriau praskaidrinti nuotaiką, kai už lango ir vėl „cepelininis“ ar „švininis“ dangus? Šiam skaniam desertiniam užkandžiui reikia vos kelių ingredientų, gaminti sausainius galite kartu su vaikais, jie išlieka skanūs net kelias dienas.

Jums reikės:
– 250 g migdolų miltų;
– 150 g cukraus;
– 2 kiaušinių baltymų;
– cukraus pudros.

Kaip gaminti?
1. Kiaušinių baltymus lengvai išplakite šluotele, kol jie suputos.
2. Suberkite į kiaušinių baltymus miltus ir cukrų, išmaišykite tešlą. Ji gausis gana kieta.
3. Rankomis formuokite iš tešlos rutuliukus, apvoliokite juos cukraus pudroje, tuomet dėkite ant kepimo popieriaus ir šiek tiek suplokite.

4. Kepkite sausainius 160° karštumo orkaitėje 20-30 min., kol sutvirtės ir gražiai „įskils”.

Skanaus!

***

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *