Vafliams reikės:
– 400 g avižinių miltų;
– 2 nedideli vištų kiaušiniai;
– 300 – 400 g desertinės varškės „President” (žiūrėkite pagal tešlos konsistenciją);
– 1 a. š. kepimo miltelių;
– 1 a. š. cinamono;
– 1 a. š. vanilinio cukraus;
– žiupsnelio druskos;
– šlakelio tyro alyvuogių aliejaus.
O kremui prireiks:
– 0,5 indelio 13% rikotos sūrio;
– 2 v. š. natūralaus jogurto;
– pakelio vanilinio cukraus;
– 100 g šviežių arba šaldytų šilauogių.
Kaip gaminti?
- Sumaišykite visus vafliams skirtus ingredientus, kad gautųsi tąsi, bet šlapia tešla.
- Dėkite tešlą į vaflinę ir kepkite stebėdami indikatorių lempeles. Iš nurodyto kiekio turėtų išeiti 8 vafliai.
- Išplakite ingredientus, skirtus kremui. Šilauogės suteiks malonų šviesiai violetinį atspalvį.
- Patiekite su šviežiomis uogomis ir šviežiais mėtų lapeliais.
Skanaus!
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!