Pusryčiai

Kvadratiniai vafliai su vaniliniu šilauogių kremu

Vafliams reikės:
– 400 g avižinių miltų;
– 2 nedideli vištų kiaušiniai;
– 300 – 400 g desertinės varškės „President” (žiūrėkite pagal tešlos konsistenciją);
– 1 a. š. kepimo miltelių;
– 1 a. š. cinamono;
– 1 a. š. vanilinio cukraus;
– žiupsnelio druskos;
– šlakelio tyro alyvuogių aliejaus.

O kremui prireiks:
– 0,5 indelio 13% rikotos sūrio;
– 2 v. š. natūralaus jogurto;
– pakelio vanilinio cukraus;
– 100 g šviežių arba šaldytų šilauogių.

Kaip gaminti?

  1. Sumaišykite visus vafliams skirtus ingredientus, kad gautųsi tąsi, bet šlapia tešla.
  2. Dėkite tešlą į vaflinę ir kepkite stebėdami indikatorių lempeles. Iš nurodyto kiekio turėtų išeiti 8 vafliai.
  3. Išplakite ingredientus, skirtus kremui. Šilauogės suteiks malonų šviesiai violetinį atspalvį.
  4. Patiekite su šviežiomis uogomis ir šviežiais mėtų lapeliais.

Skanaus!

***

Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *