Vakarienė

Krevetės Meksikoje

Šiandien pasiimame krevečių ir keliamės į Meksiką. Na, arba bent jau pabandome įsijausti į tą jausmą, kai atsibudę kur nors Gvadalacharos pakraštyje, ruošiamės labai skaniai pavakarieniauti.

Mums reikės:

– šaldytų krevečių (kuo didesnės, tuo skaniau);
– mažų pomidorų (rinkites kiek pailgus, ant šakelės, nes šie vieninteliai žiemą dar kažkiek primena pomidorus);
– 1 paprikos;
– konservuotų juodųjų alyvuogių be kauliukų;
– konservuotų ananasų savo sultyse;
– šviežių kalendros lapelių;
– pilno grūdo tortilijų;
– 1/2 žaliosios citrinos;
– druskos, pipirų;
– šlakelio mėgstamo čili padažo;
– šlakelio aliejaus.

Kaip gaminti?

1. Šiek tiek pasmulkinkite daržoves: pomidorus, papriką, alyvuoges. Viską išmaišykite. Įdėkite ananaso skiltelių.
2. Įkaitintame aliejuje keletą minučių apkepkite jau atšildytas krevetes. Jos turi tapti baltos, bet neperkepti, kad neprarastų minkštumo.
3. Viską sudėkite į lėkštę, pagardinkite prieskoniais, čili padažu. Užberkite kalendrų lapelių. Apšlakstykite citrinos sultimis.
4. Švarioje keptuvėje šiek tiek apskrudinkite tortiliją iš abiejų pusių, tuomet minutei įdėkite ją į puodelį ar stiklinę – taip tortilija įgaus mano rodomą formą, kartu bus traškesnė ir gardesnė, nei tiesiog išimta iš pakuotės.

Skanaus!

P.S. Jei gaminate šį patiekalą vaikams, atitinkamai koreguokite prieskonių kiekį bei nenaudokite čili padažo.

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *