Desertai

Nepaliekantis abejingų kalėdinis tortas

Šį tortą pagaminau įkvėpta Beatos Virtuvė. Tai nuostabus šventinis desertas, kuriam pagaminti reikės šiek tiek laiko, bet rezultatas atpirks visus virtuvės vargus.

Ko reikės:
– pakelio imbierinių sausainių;
– 100 g sviesto;
– 300 g grietinės;
– 250 ml riebios grietinėlės;
– 250 ml maskarponės sūrio;
– 150 g cukraus pudros;
– 2 v.š. rudojo cukraus;
– 1 stiklinės šviežių arba šaldytų spanguolių;
– 1 apelsino žievelės;
– 4 apelsinų sulčių;
– 1 citrinos sulčių;
– 30 g želatinos.

Kaip gaminti?
1. Sausainius sutrupinkite ir sumaišykite su lydytu sviestu. Iš šios masės suformuokite torto pagrindą ir apie 10 min. pakepkite įkaitintoje 180° karštumo orkaitėje.
2. Sumaišykite grietinę, grietinėlę ir maskarponės sūrį. Išspauskite 2 apelsinų ir 1 citrinos sultis, atidėkite apie 100 ml sulčių. Nutarkuokite 1 apelsino žievelę. Sudėkite apelsino žievelę, cukraus pudrą. Viską sumaišykite.
3. Į atidėtas sultis įmaišykite 20 g želatinos. Tada ją šiek tiek pakaitinkite, kad visiškai ištirptų ir labai lėtai įmaišykite į kremą.
4. Užpilkite kremą ant sausaininio pyrago pagrindo ir palaikykite pyragą keletą valandų šaldytuve.
5. Išspauskite likusių 2 apelsinų sultis. Į puodą suberkite spanguoles, cukrų, supilkite 1 apelsino sultis ir viską pakaitinkite iki užvirimo. Likusiose sultyse išbrinkykite 10 g želatinos. Tuomet viską sumaišykite ir sutrinkite blenderiu. Atvėsinkite. Užpilkite ant pyrago kaip trečiąjį sluoksnį ir vėl keletą valandų palaikykite šaldytuve.
6. Papuoškite tortą spanguolėmis, imbieriniais sausainiais, tortų pabarstukais ir kt.

Skanaus!

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *