Šį tortą pagaminau įkvėpta Beatos Virtuvė. Tai nuostabus šventinis desertas, kuriam pagaminti reikės šiek tiek laiko, bet rezultatas atpirks visus virtuvės vargus.
Ko reikės:
– pakelio imbierinių sausainių;
– 100 g sviesto;
– 300 g grietinės;
– 250 ml riebios grietinėlės;
– 250 ml maskarponės sūrio;
– 150 g cukraus pudros;
– 2 v.š. rudojo cukraus;
– 1 stiklinės šviežių arba šaldytų spanguolių;
– 1 apelsino žievelės;
– 4 apelsinų sulčių;
– 1 citrinos sulčių;
– 30 g želatinos.
Kaip gaminti?
1. Sausainius sutrupinkite ir sumaišykite su lydytu sviestu. Iš šios masės suformuokite torto pagrindą ir apie 10 min. pakepkite įkaitintoje 180° karštumo orkaitėje.
2. Sumaišykite grietinę, grietinėlę ir maskarponės sūrį. Išspauskite 2 apelsinų ir 1 citrinos sultis, atidėkite apie 100 ml sulčių. Nutarkuokite 1 apelsino žievelę. Sudėkite apelsino žievelę, cukraus pudrą. Viską sumaišykite.
3. Į atidėtas sultis įmaišykite 20 g želatinos. Tada ją šiek tiek pakaitinkite, kad visiškai ištirptų ir labai lėtai įmaišykite į kremą.
4. Užpilkite kremą ant sausaininio pyrago pagrindo ir palaikykite pyragą keletą valandų šaldytuve.
5. Išspauskite likusių 2 apelsinų sultis. Į puodą suberkite spanguoles, cukrų, supilkite 1 apelsino sultis ir viską pakaitinkite iki užvirimo. Likusiose sultyse išbrinkykite 10 g želatinos. Tuomet viską sumaišykite ir sutrinkite blenderiu. Atvėsinkite. Užpilkite ant pyrago kaip trečiąjį sluoksnį ir vėl keletą valandų palaikykite šaldytuve.
6. Papuoškite tortą spanguolėmis, imbieriniais sausainiais, tortų pabarstukais ir kt.
Skanaus!