„Kiek ant žemės akmenukų, tiek receptų kukuliukų“, būtų galima pajuokauti, kadangi tai išties vienas iš universaliausių patiekalų su daugybe variacijų. Šios dienos pasirinkimas – purios konsistencijos kukuliukai, kurių pagrindindis ingredientas yra kalakutiena.
Ko reikės šiems puikiems kukulaičiams:
– 200 g kalakutienos filė;
– 1 morkos;
– 1 cukinijos;
– 1 raudonojo svogūno;
– 1 kiaušinio trynio;
– kelių batatų;
– druskos;
– šlakelio tyro alyvuogių aliejaus;
– džiovintų ar šviežių rozmarinų.
Kaip gaminti:
1. Morką ir cukiniją nulupkite ir sutarkuokite. Nusunkite cukinijos skystį.
2. Į masę įmaišykite smulkiai pjaustytą svogūną ir mėsos faršą, taip pat kiaušinio trynį. Pagardinkite druska, jei reikia – kitais mėgstamais prieskoniais ir suformuokite kukuliukus.
3. Batatus nulupkite, supjaustykite juostelėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir įtrinkite druska bei rozmarinais.
4. Mėsos ir daržovių kukuliukus bei batatų juosteles kepkite orkaitėje apie 30-40 min.
5. Patiekite mėgstamiausiose lėkštėse, pasdarydami sau kukuliukų šventę.
Skanaus!
***
Išbandėte ar parobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.
Patiko? Pasidalinki su draugėmis!