Desertai

Gardūs varškės sausainukai

Jei už lango prastas oras – ne bėda! Kvieskite vaikus ir kepkite kartu puikius varškės sausainius. Šių sausainių receptas labai paprastas, tešla puikiai tinkama mažoms rankytėms – tik duokite vaikams formelių, indą su cukraus bei cinamono mišiniu ir džiaugsmo jiems bus per akis.

Varškės sausainukai pagaminami iš:
– 200 g kambario temperatūros sviesto;
– 6 v.š. cukraus;
– 250 g miltų;
– 1 a.š. kepimo miltelių;
– 1 a. š. cinamono;
– žiupsnelio druskos.

Kaip gaminti:
1. Viename inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską, kitame – varškę su sviestu ir 4 v.š. cukraus bei 1/2 a.š. cinamono. Tuomet viską sumaišykite kartu ir rankomis ar virtuviniu kombainu išminkykite tešlą. Ji turi beveik nelipti prie rankų, jei visgi limpa – įberkite dar šiek tiek miltų.
2. Padengę stalą ar lentelę miltais, iškočiokite maždaug 0,5 cm storio tešlą. Formelėmis išspauskite sausainius. Kiekvieną sausainį pavoliokite likusio cukraus ir cinamono mišinyje (galite jo pasigaminti ir daugiau – nuo to sausainiai bus tik saldesni). Likusią nuo formavimo tešlą vėl iškočiokite ir kartokite, kol jos neliks.


3. Kepkite sausainius 180° karštumo orkaitėje, kol gražiai apskrus (tikslus laikas priklauso nuo sausainių dydžio, aš kepiau apie 15 min.).
4. Iškepusius sausainius galite apibarstyti milteliniu cukrumi.


Šie sausainiai skaniausi šilti arba pirmąją dieną.

Skanaus!

***

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *