Užkandžiai

Gaivios avokadų ir krevečių salotos

Anądien svarsčiau, kokį naują gaivų patiekalą pagaminti ir receptu su Jumis pasidalinti. Ir štai iš atminties išniro nostalgiškas prisiminimas apie krevečių salotas, kurias su vyru prieš keletą metų ragavome viename Gran Kanarijos miestelyje – skonis buvo nuostabus! Žinoma, Lietuvai sunku varžytis su avokadų bei krevečių kokybe, tačiau, paieškoję geresnių produktų, šį puikų valgį pasigaminsite ir Jūs.

Beje avokadų ir krevečių salotos pasižymi ne tik geru skoniu, bet ir neapkrauna skrandžio. Jas galima drąsiai valgyti ir vakare. Aišku, jeigu pasirinksite majonezą vietoje jogurto, kalorijų bus daugiau, bet dėl to nesijauskite kalti – su majonezu šios salotos gal net ir gardesnės, o dėl skonio nesiginčijama.

Jums reikės (visų ingredientų kiekis turi būti panašus):
– šaldytų krevečių (geriau didesnių);
– salotų lapų;
– pomidorų;
– avokado (visuomet juos perku iš 400g Vaisiai);
– graikiško jogurto arba veganiško”Hellmann’s;
– druskos, pipirų;
– česnako skiltelės;
– šlakelio tyro alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti?
1. Krevetes apkepkite aliejuje, įmaišykite smulkintą česnaką. Pagardinkite druska, pipirais.
2. Susmulkinkite salotų lapus, pomidorą, avokadą. Sumaišykite su krevetėmis.
3. Pagardinkite salotas jogurtu arba majonezu, druska, pipirais (pagal skonį).

Skanaus!

***

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *