Pusryčiai

„Clean & Lean“ blyneliai

J. Duigan knygoje „Sveikas ir lieknas kūnas“ rastas labai skanių, minkštų ir sveikų blynelių receptas. Jie vadinasi „Clean & Lean“ blyneliai su aliuzija į sveiką ir maistingą patiekalą. Išbandžiau ir aš bei dalinuosi receptu bei patarimais.

Šiems blyneliams atsirasti jūsų lėkštėse prireiks:
– 100 g avižinių dribsnių;
– 200 g rikotos arba varškės sūrio (aš naudojau rikotos sūrį);
– 4 vištos kiaušiniai;
– 1 a. š. malto cinamono;
– kokosų aliejaus.Į blynelius dar įdėjau:
– 2 v. š. natūralaus jogurto;
– 100 g avižinių miltų.
Tokiu būdu blyneliai kepant išlaikė geresnę formą, bet išliko minkšti. Bet galite gaminti ir pagal originalų receptą.

Kaip gaminti?

  1. Sumaišykite avižinius dribsnius, rikotos sūrį, kiaušinius, miltus, jogurtą bei cinamoną.
  2. Įkaitintame kokosų aliejuje formuokite ir kepkite nedidelius apvalokus blynelius.
  3. Blyneliams iškepus, kvieskite šeimyną valgyti. Aš blynelius patiekiau su natūraliu jogurtu, į kurį įmaišiau 100 g kokosų palmių žiedų cukraus, na ir, žinoma, uogomis.

Skanaus!

***

Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *