J. Duigan knygoje „Sveikas ir lieknas kūnas“ rastas labai skanių, minkštų ir sveikų blynelių receptas. Jie vadinasi „Clean & Lean“ blyneliai su aliuzija į sveiką ir maistingą patiekalą. Išbandžiau ir aš bei dalinuosi receptu bei patarimais.
Šiems blyneliams atsirasti jūsų lėkštėse prireiks:
– 100 g avižinių dribsnių;
– 200 g rikotos arba varškės sūrio (aš naudojau rikotos sūrį);
– 4 vištos kiaušiniai;
– 1 a. š. malto cinamono;
– kokosų aliejaus.Į blynelius dar įdėjau:
– 2 v. š. natūralaus jogurto;
– 100 g avižinių miltų.
Tokiu būdu blyneliai kepant išlaikė geresnę formą, bet išliko minkšti. Bet galite gaminti ir pagal originalų receptą.
Kaip gaminti?
- Sumaišykite avižinius dribsnius, rikotos sūrį, kiaušinius, miltus, jogurtą bei cinamoną.
- Įkaitintame kokosų aliejuje formuokite ir kepkite nedidelius apvalokus blynelius.
- Blyneliams iškepus, kvieskite šeimyną valgyti. Aš blynelius patiekiau su natūraliu jogurtu, į kurį įmaišiau 100 g kokosų palmių žiedų cukraus, na ir, žinoma, uogomis.
Skanaus!
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!