Pietūs

Beveik tailandietiška sriuba

Lietingomis dienomis būtina pradžiuginti save bei artimuosius jaukia namų šiluma, smagiais pašnekesiais, įdomiais filmais su arbatos puodeliu rankoje ir žinoma – gardžiais, šildančiais valgiais.

Dalinuosi švelnios, beveik tailandietiškos, krevečių sriubos receptu. Kodėl beveik? Na, nes tikra tailandietiška tik Tailande, o čia skani improvizacija ir ne visai tradicinis patiekalas visai šeimai.

Reikės (daug ir įvairiai):
– pakelio azijietiškų kiaušininių makaronų;
– pakelio šaldytų krevečių (kuo didesnės, tuo skaniau);
– 1 litro daržovių sultinio;
– 250 ml kokosų pieno arba kremo;
– 1 paprikos;
– 1 svogūno;
– kelių česnako skiltelių;
– gabaliuko imbiero;
– 1 v.š. žuvies padažo;
– 1 v.š. sezamų aliejaus;
– 1 v.š. raudonosios kario pastos (galima ir daugiau, jei sriubos nevalgys vaikai);
– 50 g sezamo sėklų;
– šviežios kalendros;
– 1 žaliosios citrinos.

Kaip gaminti?
1. Susmulkiname svogūną, česnaką, papriką, imbierą. Dideliame puode apkepame juos ant sezamų aliejaus keletą minučių.
2. Užpilame sultiniu, kokosų pienu ar kremu, įpilame žuvies padažą, dedame kario pastą.
3. Sudedame į sriubą nuvalytas krevetes. Verdame sriubą ant nedidelės ugnies, kol krevetės tampa baltos.
4. Kitame puode pagal instrukcijas išverdame makaronus.
5. Keptuvėje šiek tiek apkepame sezamo sėklas.
6. Į sriubą sudedame išvirtus makaronus.
7. Paragaujame, ar patinka sriubos skonis. Jei norisi rūgščiau, įspaudžiame žaliosios citrinos sulčių, jei sūriau – įdedame dar žuvų padažo (arba druskos), o jei aštriau – dar kario pastos.
8. Sriubą papuošiame žaliąja citrina, sezamo sėklomis, kalendromis.

Skanaus!

***

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *