Noriu pasidžiaugti dar vienu pirmu kartu: mano kulinariniame taikiklyje šįkart atsidūrė nuostabioji, nepaprastai skani pavlova. Kaip ir neseniai „Napoleono” tortą (jo, beje, receptu pasidalinsiu netrukus), šį desertą jau senokai buvau nusižiūrėjusi ir nekantravau išbandyti.
Nors buvo šiek tiek neramu, kaip pavyks, visgi naudodamasi Nidosreceptai.lt knyga bei pasikliaudama auksine valgių gamybos taisykle – viską daryti su meile – pasiraitojau rankoves ir pradėjau.
Pavlovai prireiks:
– 4-5 kiaušinių (priklauso nuo jų dydžio) baltymų;
– 250g baltojo cukraus, kremui – dar 1 v. š.;
– 1 a. š. bulvių krakmolo;
– 1 a.š. obuolių acto;
– 250 ml maskarponės kremo;
– 250 ml riebios grietinėlės;
– vanilės pastos ar vanilinio cukraus.
GAMYBA:
1. Atsargiai atskirti kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus supilti į labai švarų ir sausą indą ir pradėti plakti. Po kiek laiko plakant pamažu dalimis sudėti cukrų, krakmolą ir toliau plakti, kol baltymai bus pakankamai standūs. Galiausiai supilti actą ir plakti baltymus tol, kol jie bus standūs, glotnūs ir šiek tiek blizgės.
2. Ant kepimo popieriaus nupiešti norimo dydžio apskritimą ir ant jo sudėti išplaktus baltymus. Morengą kepti iki 120° įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Tuomet sumažinti karštį iki 100° laipsnių ir toliau kepti morengą dar 3 val. Galiausiai išjungti orkaitę ir palikti morengą džiūti joje per naktį.
3. Kremą tortui paruošti prieš pat jį puošiant ir pateikiant ant stalo. Išplakti maskarponės kremą su cukrumi, vanilės pasta ar vanilės cukrumi ir grietinėle, kol gausis pakankamai standus kremas. Juo aptepti iškeptą morengą.
4. Papuošti tortą pagal metų laiką ir šventę – žiemą tinka spanguolės, rozmarino šakelės, vasarą – švieži vaisiai ir uogos.
Skanaus!
***