Man būna dienų, kai užsimanau tikro, lietuviško, tradicinio maisto.
Ypač žiemos pabaigoje, kai vis dar norisi pavalgyti sočiai, gardžiai ir gauti kuo daugiau maistingų medžiagų. Taigi kai mama pasiūlė ką nors pasigaminti iš jos išvirto jautienos liežuvio, iškart prisiminiau mačiusi greitai pagaminamų bei skaniai atrodžiusių liežuvio salotų receptą. Išmėginau – labai patiko, kartosiu ir šeimynai pabandysiu įsiūlyti, juk rašoma, kad jautienos liežuvyje – daug B grupės vitaminų ir geležies!
Salotoms reikės:
– virto jautienos liežuvio;
– marinuotų agurkėlių;
– obuolio;
– virtų ar konservuotų žirnelių;
– majonezo (geriau rinktis „vegan”);
– druskos, pipirų.
Kaip gaminti?
1. Visų produktų kiekis turi būti panašus.
2. Supjaustome ingredientus. Išmaišome juos su majonezu.
3. Pagardiname druska, jei norisi – ir pipirais.
4. Skanaujame su juoda duona su sėklomis – irgi sveika.
P.S. Galima papildomai įpjaustyti ir svogūno – puiki profilaktinė priemonė nuo virusų.
Skanaus!
***