Ar žinote gardesnį kvapą nei orkaitėje kepantys sausainėliai su šokoladu… Būtent tokius siūlau išsikepti ir dar šiltus ragauti su arbata ar stikline pieno.
Sausainėliams reikės:
– 100 g kambario temperatūros sviesto;
– 100 g baltojo cukraus;
– 100 g rudojo cukraus;
– 300 g miltų;
– 200 g pieniško šokolado;
– 2 kiaušinių;
– 1 a.š. kepimo miltelių;
– žiupsnelis druskos.
Kaip gaminti:
1. Plakikliu išsukite sviestą su baltuoju ir ruduoju cukrumi. Tuomet įmuškite kiaušinius ir vėl viską gerai išplakite.
2. Kitame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir druska. Viską įmaišykite į pirmąją masę.
3. Susmulkinkite šokoladą ir gerai įmaišykite į tešlą. Rankomis iš tešlos suformuokite norimo dydžio rutuliukus ir 10 min. įdėkite juos į kamerą, kad sustingtų.
4. Ištraukę tešlos rutuliukus, dėkite juos į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Nepamirškite palikti vietos! Kepkite sausainius 180-200° karštumo orkaitėje apie 30 min. arba kol sausainiai gražiai apskrus.
Skanaus!
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!
***