Vakarienė

Šilkiniai „gnocchi“ su moliūgais

Itališkus bulvių virtinukus „gnocchi“ pamėgau visai neseniai, o priežastis paprasta – nors jie man ir buvo skanūs, bet nežinojau, su kuo juos derinti, kad patiekalas būtų įdomus, gardus, tinkantis tiek vaikams, tiek suaugusiems.

Ir tuomet atradau šį receptą, kuris išties pagyvina šiaip jau gan ne itin išsiskiriančius itališkus bulvinukus. Tai puikus lengvos vakarienės variantas, manau, patiksiantis tikrai daug kam.

Gamybai reikės:
– pakelio „gnocchi“ virtinukų;
– 1/2 sviestinio moliūgo;
– indelio tepamo sūrio (naudojau „Philadelphia Light“);
– šviežių petražolių;
– skiltelės česnako;
– šlakelio tyro alyvuogių aliejaus;
– druskos, pipirų.

Kaip gaminti:
1. Iš anksto pasiruoškite moliūgų tyrę. Moliūgą supjaustykite ir išvirkite su žiupsneliu druskos. Sutrinkite.
2. Pagal instrukciją išvirkite „gnocchi”.
3. Tuo metu įpilkite į keptuvę šlakelį aliejaus, sudėkite trintą česnako skiltelę, moliūgų tyrę ir tepamą sūrį. Lengvai kaitinkite šią masę, kol išvirs „gnocchi“.
4. Viską keptuvėje sumaišykite, užberkite šviežių petražolių, druskos ir pipirų.

Skanaus!
O jei išbandėte ar patobulinote receptą, pasidalinkite komentaruose.

***

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *