Jeigu ir jūsų šeimoje darbo dienomis rytais trūksta laiko, tai pusryčiams, kaip ir mes jau porą metų, gaminate neapsieinate be košės. Na, ir o ko gi negaminti? Greita, paprasta, maistinga, šilta – ko dar reikia, kai skubi, bet norisi rytą pradėti kokybiškesniu maistu nei kad, pavyzdžiui, kokie sausi pusryčiai.
Tad šįkart siūlau išmėginti naują grikių košės receptą, kadangi šiuo metu jis mano mėgstamiausias. O jeigu norisi daugiau egzotikos, žvilgtelėkite į tropinės košės su mangais receptą. Apskritai kalbant apie košių įvairovę, pas mus dominuoja kelios pagrindinės – grikių, kelių grūdų, kartais ryžių dribsnių. Visas jas pamiksavus su įvairiais vaisiais galima gauti daugybę skirtingų variantų ir taip užtikrinti, kad rytais košės neatsibostų.
Ko reikės?
– grikių dribsnių;
– augalinio migdolų pieno;
– klevų sirupo;
– kokoso drožlių;
– mėgstamų uogų.
Kaip gaminti?
1. Puode užkaiskite migdolų pieną.
2. Jam užvirus, suberkite grikių dribsnius. Aš paprastai dribsnius dedu santykiu 1/2 ar 1/3, nes jie sugeria gana daug drėgmės.
3. Kaitinkite dribsnius apie 5 min., tuomet nukelkite nuo ugnies ir uždenkite puodą dangčiu. Dar po 5 min. patikrinkite, ar dribsniai ne per sausi. Jei reikia, įpilkite dar migdolų pieno ir dar 1-2 minutes pakaitinkite.
4. Išvirus dribsniams, pagal skonį įpilkite klevų sirupo (bent 1 v.š.).
5. Patiekite košę su mėgstamomis uogomis ir kokosų drožlėmis.
Skanaus!
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!