Pusryčiai

Grikių košės atgimimas ir sotaus ryto džiaugsmas

Jeigu ir jūsų šeimoje darbo dienomis rytais trūksta laiko, tai pusryčiams, kaip ir mes jau porą metų, gaminate neapsieinate be košės. Na, ir o ko gi negaminti? Greita, paprasta, maistinga, šilta – ko dar reikia, kai skubi, bet norisi rytą pradėti kokybiškesniu maistu nei kad, pavyzdžiui, kokie sausi pusryčiai.

Tad šįkart siūlau išmėginti naują grikių košės receptą, kadangi šiuo metu jis mano mėgstamiausias. O jeigu norisi daugiau egzotikos, žvilgtelėkite į tropinės košės su mangais receptą. Apskritai kalbant apie košių įvairovę, pas mus dominuoja kelios pagrindinės – grikių, kelių grūdų, kartais ryžių dribsnių. Visas jas pamiksavus su įvairiais vaisiais galima gauti daugybę skirtingų variantų ir taip užtikrinti, kad rytais košės neatsibostų.

Ko reikės?
– grikių dribsnių;
– augalinio migdolų pieno;
– klevų sirupo;
– kokoso drožlių;
– mėgstamų uogų.

Kaip gaminti?
1. Puode užkaiskite migdolų pieną.
2. Jam užvirus, suberkite grikių dribsnius. Aš paprastai dribsnius dedu santykiu 1/2 ar 1/3, nes jie sugeria gana daug drėgmės.
3. Kaitinkite dribsnius apie 5 min., tuomet nukelkite nuo ugnies ir uždenkite puodą dangčiu. Dar po 5 min. patikrinkite, ar dribsniai ne per sausi. Jei reikia, įpilkite dar migdolų pieno ir dar 1-2 minutes pakaitinkite.
4. Išvirus dribsniams, pagal skonį įpilkite klevų sirupo (bent 1 v.š.).
5. Patiekite košę su mėgstamomis uogomis ir kokosų drožlėmis.

Skanaus!

***

Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *