Mažai laiko, jėgų nėra, bet norisi skanios ir greitos vakarienės – tokiais atvejais makaronai ateina į pagalbą. O į kompaniją jiems pakviesime krevetes, tad mūsų laukia greitas ir labai skanus maistas.
Patiekalui reikės:
– mėgstamų makaronų (geriausia – pilno grūdo);
– šaldytų krevečių (mėgstu jas pirkti iš Promo Cash&Carry dėl kiekio ir kokybės santykio);
– konservuotų alyvuogių;
– indelio 10% grietinėlės;
– kelių skiltelių česnako;
– šlakelio sezamų arba alyvuogių aliejaus;
– druskos, pipirų.
Kaip gaminti?
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Stenkitės, kad jie išliktų „al dente“.
2. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus ir lengvai apkepkite smulkintus česnakus. Sudėkite atitirpintas ir nuplautas krevetes. Pagardinkite jas druska bei pipirais ir iškepkite (jos turi tapti nebe skaidrios, o baltos).
3. Pabaigoje sudėkite alyvuoges, supilkite grietinėlę ir viską maišant pakaitinkite, kol grietinėlė užvirs.
4. Patiekite su šviežiomis petražolėmis.
Skanaus!
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!