Užkandžiai

Gaivus krevečių užkandis

Būna dienų, kai norisi ko nors lengvo, gaivaus, pagardinto pietietiškais skoniais… Tam puikiai tinka tailandiečių arba meksikiečių virtuvė.

Taigi šiam krevečių užkandžiui reikės:
– lavašo (rinkitės kokybišką, minkštą);
– šaldytų krevečių (geriau didesnių);
– pomidoro;
– avokado;
– salotų lapų;
– šviežios kalendros;
– žaliosios citrinos;
– česnako;
– šlakelio tyro alyvuogių aliejaus;
– druskos, pipirų.

Kaip gaminti?
1. Riekelėmis supjaustykite pomidorą, avokadą.
2. Lavašą lengvai pakaitinkite orkaitėje.
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Lengvai pakepinkite smulkintą česnaką, tuomet sudėkite atšildytas ir nuvalytas krevetes. Pagardinkite viską druska, pipirais. Pakepinkite keletą minučių. Tuomet apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis.
4. Į lavašą dėkite salotos lapų, pomidoro bei avokado skiltelių, keptų krevečių, kalendros lapelių.

Viskas, skanaus!

P.S. Kiekiai priklauso nuo to, kiek lavašų su krevetėmis planuojate gaminti.

***

Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *