Įsivaizduokite lietingą šeštadienį, lašai barbena į palangę, namie vėsoka, nes dar neįjungtas šildymas, bet jums jauku nes vilkite tą mėgstamą šiltą megztinį. Artėja lengvos vakarienės metas, ir jums bei šeimai norėsis užkrimsti kažko greito, sotaus ir šildančio. Dalinuosi receptu būtent tokioms akimirkoms.
Ko reikės mažam šlidančiam šedevrui sukurti:
– 2 didelių bulvių;
– 1 didelės morkos;
– 1/2 sviestinio moliūgo;
– 1/2 BIO sultinio kubelio;
– 1 pakelio tradicinio halloumi sūrio;
– druskos, viduržemio jūros žolelių mišinio;
– šviežių bazilikų.
Kaip gaminti?
1. Į užvirintą vandenį sudėkite gabalėliais pjaustytas daržoves. Įberkite druskos, sultinio kubelį. Virkite, kol daržovės suminkštės (prisiminkite, kad kuo lėčiau verdame, tuo daugiau vitaminų lieka ). Vandens turi būti tiek, kad apsemtų daržoves ir dar apie 1-2 cm.
2. Smulkiais kubeliais supjaustykite sūrį ir apkepkite jį keptuvėje (be riebalų), kol gražiai apskrus. Kepdami pagardinkite druska ir viduržemio jūros žolelių mišiniu.
3. Išvirtą sriubą sutrinkite.
4. Į lėkštę įpilkite sriubos, įberkite sūrio kubelių, pagardinkite šviežiais bazilikais.
Skanaus!
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.