Ar jau sakiau, kad dievinu Italiją? Taip, galbūt jau tūkstantį kartų, bet galbūt nesupyksite jau paminėsiu dar keletą? Buvau Italijoje tris kartus, bet noriu nukeliauti vėl ir vėl. Ten tokia užburianti atmosfera: gamta, architektūra, klimatas.. ir maistas! Galima, turbūt, būtų valgyti nesustojant!
Vienas iš itališkų patiekalų, kuriam negaliu atsispirti, yra tiramisu. Tik yra bėda – labai vengiu bet kokių patiekalų, kuriuose yra neapdorotų vištos kiaušinių. Taigi tiramisu gaminu pagal savo adaptuotą receptą, kuriame žalių vištos kiaušinių naudoti nereikia. Jeigu ir jūs sakote „ne“ žaliems kiaušiniams, išbandykite šį receptą ir mėgaukitės tiramisu drąsiai.
Tiramisu atskrieti tiesiai iš Italijos padės:
– 350 g sausainių „damų piršteliai”;
– 400-500 ml 10% arba 35% grietinėlės;
– 1000 ml maskarponės sūrio;
– 100 g rudojo cukraus (galima ir nedėti);
– puodelio šviežiai virtos espresso kavos;
– kakavos.
Kaip gaminti?
Svarbu: visų pirma nuspręskite, kokio tiramisu norėsite – riebesnio ir tvirtesnio, arba liesesnio, gaivesnio, bet tuo pačiu ir minkštesnio. Asmeniškai man labiau patinka antrasis variantas, bet šįkart gaminau „sotesnį“ tiramisu variantą, kuris labiau patinka mano vyrui.
1. Visų pirma sumaišykite maskarponės sūrį su grietinėle bei cukrumi.
2. Išvirkite espresso kavą.
3. Tuomet pasirinktame inde gražiai išdėliokite sausainius, kiekvieną aplaistykite kava.
4. Dėkite pirmąjį sūrio ir grietinėlės masės sluoksnį.
5. Tada vėl išdėliokite sausainius, apliekite juos likusia kava ir vėl uždėkite sūrio bei grietinėlės masę.
6. Viską apibarstykite kakava ir palaikykite šaldytuve per naktį (būtinai pakvieskite į pagalbą saiko jausmą, nes išlaukti, o paskui ir sustoti valgyti bus sunku!).
Skanaus!
Beje, šis desertas skirtas tėveliams, nes vaikams bus per riebu, be to, naudojama kava.