Šiandien namuose svečiuojasi desertas iš Austrijos – štrudelis. Gaminu tradiciškiausią jo variantą su obuoliais, o į kulinarinę kelionę kviečiu ir jus.
Štrudeliui reikės šių ingredientų:
– šaldytos mielinės tešlos;
– 4 didelių obuolių;
– 100 g razinų;
– 100 g rudojo cukraus;
– cinamono (pagal skonį);
– 50 g miltų;
– 1 žaliosios citrinos.
Kaip gaminti?
- Kol tešlos lakštai atšils, supjaustykite kubeliais obuolius ir virintame vandenyje pamirkykite razinas.
- Sumaišykite obuolius su razinomis, cukrumi, cinamonu, miltais bei žaliosios citrinos sultimis.
- Iškočiokite tešlos lakštus ir ant kiekvieno išilgai uždėkite obuolių bei razinų masės. Susukite ritinėlius, galus užlenkite ir dėkite į kepimo skardą taip, kad tešlos sujungimas būtų apačioje.
- Kiekvieną pyragėlį viršuje keliose vietose įpjaukite, kad kepant iš obuolių išeitų karštis.
- Kepkite štrudelius 180° karštumo orkaitėje, kol tešla pakils ir gražiai apskrus.
- Prieš tiekiant apibarstykite cukraus pudra.
Skanaus!
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.