Desertai

Naminis štrudelis su obuoliais

Šiandien namuose svečiuojasi desertas iš Austrijos – štrudelis. Gaminu tradiciškiausią jo variantą su obuoliais, o į kulinarinę kelionę kviečiu ir jus.

Štrudeliui reikės šių ingredientų:
– šaldytos mielinės tešlos;
– 4 didelių obuolių;
– 100 g razinų;
– 100 g rudojo cukraus;
– cinamono (pagal skonį);
– 50 g miltų;
– 1 žaliosios citrinos.

Kaip gaminti?

  1. Kol tešlos lakštai atšils, supjaustykite kubeliais obuolius ir virintame vandenyje pamirkykite razinas.
  2. Sumaišykite obuolius su razinomis, cukrumi, cinamonu, miltais bei žaliosios citrinos sultimis.
  3. Iškočiokite tešlos lakštus ir ant kiekvieno išilgai uždėkite obuolių bei razinų masės. Susukite ritinėlius, galus užlenkite ir dėkite į kepimo skardą taip, kad tešlos sujungimas būtų apačioje.
  4. Kiekvieną pyragėlį viršuje keliose vietose įpjaukite, kad kepant iš obuolių išeitų karštis.
  5. Kepkite štrudelius 180° karštumo orkaitėje, kol tešla pakils ir gražiai apskrus.
  6. Prieš tiekiant apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

***

Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *