Vakarienė

Šilkinis varškės apkepas

Kai darbo savaitė prieš akis, nėra nieko geriau, kaip susėsti vakare su šeima prie stalo ir paskanauti kvapnaus šiklinio-naminio varškės apkepo su karšta arbata!

Pasidalinsiu savo kūrybos varškės apkepo-pyrago receptu, kuris nukels Jus į savaitgalį ir leis pasimėgauti lėta akimirka.

Apkepui-pyragui atsirasti reikės:
– 180 g sviesto;
– apie 200 g miltų;
– 100 g cukraus;
– 400 g varškės;
– 3 vištos kiaušiniai.

Kaip gaminti?

  1. Šaltą sviestą pirštais sutrinkite su miltais, kol gausis drėgni trupiniai.
  2. Į šiuos trupinius įmaišykite 50 g cukraus.
  3. Iš gautos birios masės kepimo formoje suformuokite pyrago pagrindą.
  4. Varškę sumaišykite su likusiu cukrumi ir kiaušinio tryniais bei tuo pačiu atskirai suplakite kiaušinio baltymus.
  5. Tuomet atsargiai įmaišykite išplaktus kiaušinio baltymus gautą varškės masę bei supilkite ant pyrago pagrindo.
  6. Kepkite 180° karštumo orkaitėje, kol pyragas sutvirtės.
  7. Patiekite su mėgstamomis uogomis ir jogurtu.

Skanaus!

***

Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *