Kai darbo savaitė prieš akis, nėra nieko geriau, kaip susėsti vakare su šeima prie stalo ir paskanauti kvapnaus šiklinio-naminio varškės apkepo su karšta arbata!
Pasidalinsiu savo kūrybos varškės apkepo-pyrago receptu, kuris nukels Jus į savaitgalį ir leis pasimėgauti lėta akimirka.
Apkepui-pyragui atsirasti reikės:
– 180 g sviesto;
– apie 200 g miltų;
– 100 g cukraus;
– 400 g varškės;
– 3 vištos kiaušiniai.
Kaip gaminti?
- Šaltą sviestą pirštais sutrinkite su miltais, kol gausis drėgni trupiniai.
- Į šiuos trupinius įmaišykite 50 g cukraus.
- Iš gautos birios masės kepimo formoje suformuokite pyrago pagrindą.
- Varškę sumaišykite su likusiu cukrumi ir kiaušinio tryniais bei tuo pačiu atskirai suplakite kiaušinio baltymus.
- Tuomet atsargiai įmaišykite išplaktus kiaušinio baltymus gautą varškės masę bei supilkite ant pyrago pagrindo.
- Kepkite 180° karštumo orkaitėje, kol pyragas sutvirtės.
- Patiekite su mėgstamomis uogomis ir jogurtu.
Skanaus!
***
Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose.