Pusryčiai

Soti žalioji šakšuka

Šakšuka yra arabiška kiaušinienė, pasižyminti prieskonių gausa bei įprastai patiekiama karštoje ketaus keptuvėje. Arabiškai šakšuka reiškia „mišinys“.

Egistuoja daugybė šakšukos variacijų, o šiandien išbandysime žaliąją.

Šiam žaliam magijos stebuklui įvykti prireiks:
– kelių vištos kiaušinių;
– pusės pakelio šaldytų žirnelių;
– 1 indelio tepamo sūrelio su žalumynais;
– 1 didelio avokado;
– poros saujų šviežių špinatų;
– šviežių bazilikų;
– šviežių kalendrų;
– kedrinių pinijų;
– druskos;
– tyro alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti?

  1. Keptuvėje į kaitintame aliejuje apkepkite žirnelius. Kai jie suminkštės, įdėkite sūrelį bei špinatus ir dar šiek tiek pakepkite.
  2. Tuomet masėje padarykite „duobutes“, į kurias įmuškite kiaušinius.
  3. Kiaušiniams baigiant kepti, uždėkite pjaustytą avokadą, bazilikus, kalendras ir kedrines pinijas.
  4. Svarbu: vaikučiams iki 3 metų riešutų duoti nepatariama.

Skanaus!

***

Išbandėte ar patobulinote receptą? Pasidalinkite komentaruose!

Patiko? Pasidalinki su draugėmis!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *